• Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Contact info

FLOAT & RELAX

Fredrikinkatu 25 M 3

00120, Helsinki

tel +358 45 8880004

welcome@floating.fi

opening hours

 

Tue-Fri:  

11.00 am - 20.00 pm

Sat-Sun

12.00 am - 20.00 pm

Monday - closed

Mitä Floating/ Suolakellunta on?

Suolakellunta on ainutlaatuinen terapeuttinen metodi, jossa saavutat syvän rentoutumisen tilan. Suolakellunnan avulla voi lievittää nopeasti stressin, kroonisen väsymyksen, henkisen stressin sekä masennuksen oireita. Samalla palautuu energiaa ja työskentelykyky lisääntyy. Vaikutukset näkyvät hoitokerran jälkeen jälkeen. 

 

Itse suolakellunta tapahtuu valo- ja äänieristetyssä tankissa. (Tankin koko: pituus 260cm x leveys 165cm x korkeus 133cm). Meidän spa:ssamme on ruotsalainen Restingwellin säiliö. Kapseli täytetään terapeuttisilla Epsom-suoloilla (magnesium-MgSO 4, joita käytetään myös kosmetiikassa ja lääkeaineissa). Liuoksen tiheys on suuruusluokaltaan sellainen, että henkilö kelluu veden päällä. Sillä on niin kutsuttu ”Kuolleen meren vaikutus”. Kellunnan aikana kasvot eivät ole kosketuksissa suolaveden kanssa. Lämpötila altaassa on noin 35 astetta, pimeys ja hiljaisuus mahdollistavat ulkoisten ärsykkeiden sivuuttamisen, ja ihminen uppoutuu tilaan, jota pidetään painottomana. Kellunnan aikana voi kuunnella myös rentouttavaa musiikkia.

Suolakellunnan historia.

Suolakellunnan historian katsotaan alkaneen 1954, jolloin neurofysiologi John Lilly alkoi tutkia ihmisen aivoja niiden ollessa rajoitettuna ulkoisista vaikutuksista. Kokeilu, jossa henkilö asetettiin aistiväestön tilaan (,joka on täydellinen eristys fyysisistä ärsykkeistä) osoitti, että tällaiset olosuhteet luovat monia positiivisia muutoksia sekä fyysisellä että henkisellä tasolla. John Lilly kirjoitti paljon tieteellisiä julkaisuja ottaen huomioon suolaveden vaikutuksen kehoon, ja vuonna 1972 John kehitti Glenn Perryn kanssa ensimmäisen kelluvan kompaktikameran nimeltä ”Samadhi”. Tästä hetkestä alkaen kelluma-altaiden massatuotanto alkoi yksityiseen ja kaupalliseen käyttöön. British Columbia -yliopiston tutkijat Peter Syudfeld ja Roderick Borrie aloittivat 70-luvulla float-solujen käytön terapeuttisiin tarkoituksiin ja kutsuivat menetelmää "Rajoitetun ympäristön stimulaation hoidoksi”. Yksi esimerkeistä on yleisurheilussa menestynyt Phillips Idowu, joka on Ateenan olympialaisten hopeamitalisti vuodelta 2004, ja oli myös Pekingin olympialaisissa mukana vuonna 2008. Hän jakoi haastattelussa ennen kisoja kokemuksensa siitä, miten palautui selkävaivoistaan suolakellunnan avulla. Phillips vietti tunnin joka päivä suolakellunnassa, mikä auttoi häntä pääsemään yli selkävaivoistaan, ja näin hän saavutti erittäin merkittäviä tuloksia Olympialaisissa. 

 

 

Mitä odottaa hoidolta?

Ihana tunne painottomassa tilassa. Aistit ovat täysin eristäytyneitä ulkomaailman hälinältä, ja pääset tuntemaan aistinvaraisuuden. Aivot muuttavat toimintaansa ja siirtyvät theta-rytmiin aivan kuten nukahtamisen aikana tapahtuu. Tasapainottelet nukahtamisen ja hereilläolon välillä. Kaikki itäiset meditatiiviset harjoitteet pyrkivät saavuttamaan kyseisen tilan. Floatingissa se saavutetaan ilman pitkää harjoittelua. Jokainen lihas pääsee rentoutumaan totaalisesti.

 

Harvinaisen hyödyllinen keino kehon ja mielen hoitoon. Vaikka menettely on passiivinen, sillä on kuitenkin voimakas vaikutus useisiin tasoihin, kuten esimerkiksi fyysisiin, emotionaalisiin ja henkisiin. Vaikka saavutat rauhan, olet silti täynnä voimaa ja energiaa. 

 

 

Suolakellunnan vaikutukset.

 

Totaalinen stressistä vapautuminen sekä fyysisesti että psyykkisesti

Kehosi alkaa tuottamaan suuria määriä endorfiineja ja onnellisuuden hormoneita

Lihaskipu häviää kaikkialta

Paine palaa normaalille asteikolle 

Lievittää myös tupakan, alkoholin ja huumeiden vieroitusoireita

Imukudoksen kuivatus tehostuu

Paino tasaantuu normaaliksi. Menetelmän aikana paino voi tippua puoli kiloa, ja alentua vielä 1-2 päivää. 

Aineenvaihdunta tehostuu. Iho uudistuu ja muuttuu pehmeäksi ja silkkiseksi. Hoito poistaa myös selluliittia. 

Hiukset muuttuvat kauniimmiksi, vahvemmiksi ja joustavammiksi. 

Tunti kylvyssä vastaa usean tunnin unta. 

Ajatuksen laatu paranee, ja luova ajattelu lisääntyy. Ajatusten tallentaminen muistiin tässä tilassa on lähes 100%. 

 

Jos olet kiinnostunut suolakellunnan tieteellisestä puolesta, niin hyviä lisätietoja saat Michael Hutchisonin kirjasta ”The Book Of Floating”. 

 

Floating-hoidon kesto on noin 50min. Pyydämme sinua ystävällisesti tulemaan 10-15min ennen hoidon alkamista, jotta sinulla olisi tarpeeksi aikaa saada tarpeelliset ohjeet ja valmistautua rentoutumiseen. 

Floating visit instructions